نحوه پخت برنج طارم، یکی از موضوعات جذاب برای کسانی است که به آشپزی علاقه دارند. برنج یکی از محبوب ترین و مصرفی ترین غذا های ایرانیان است که در هر منطقه و استانی با روش های مختلف پخته می شود. برنج طارم یکی از انواع برنج های ایرانی است که به دلیل داشتن عطر و طعم خوشایند و خوشپخت بودن، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله قصد داریم با ویژگی های این نوع برنج، نحوه پخت آن به روش های مختلف و نکات مهمی که نیاز دارید یک برنج خوشمزه و سالم داشته باشید آشنا شوید.
آشنایی با برنج طارم
برنج طارم یکی از انواع برنج های ایرانی است که به دلیل داشتن عطر و طعم خوشایند و خوشپخت بودن، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این برنج نام گرفته از روستای طارم در استان زنجان است که در سال های گذشته در این منطقه کشت شده است. امروزه این برنج در استان های شمالی کشور مانند گیلان و مازندران نیز پرورش داده می شود. بسته به منطقه کشت، برنج طارم به چهار دسته تقسیم می شود: طارم هاشمی، طارم سنگی، طارم دم سیاه و طارم صدری. هر یک از این نوع برنج ها ویژگی خود را دارند و درادامه به روش های پخت برنج طارم میپردازیم.
بیشتر بخوانید: برنج طارم چیست؟
طرز پخت برنج طارم
طرز پخت برنج طارم، به آشپز و هدفی که قرار است برنج پختهشود بستگی دارد. در این جا ما قصد داریم 4 روش ایده آل برای پخت این نوع برنج که شامل: پخت به روش کته، به روش آبکشی، با تهدیگ و یا به شیوه استانبولی هستند بپردازیم.
پخت برنج طارم به روش کته
برای پخت برنج طارم به روش کته، ابتدا باید برنج را با آب سرد شستشو داده، سپس باید برای هر پیمانه برنج، دو پیمانه آب جوش را در قابلمه ریختهو به جوش بیاورید. سپس برنج را به قابلمه اضافه کردهو با حرارت ملایم به مدت 10 تا 15 دقیقه قابلمه را با درب بستهنگه دارید تا برنج خام شود. در این مرحله، شعله را خاموش کرده و قابلمه را از روی گاز بردارید. سپس چند حفره در داخل قابلمه با استفاده از پایین قاشق ایجاد کنید تا بخار خروج پیدا کند.
سپس دم کن برنج را روی قابلمه بگذارید و درب قابلمه را روی آن ببندید. این کار باعث می شود برنج به خوبی دم بکشد و یکدست شود. سپس قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و به مدت حدود 20 دقیقه بگذارید تا خوب پختهشود. در نهایت، پخت برنج طارم به روش کته آمادهسرو است.
پخت برنج طارم به روش آبکشی
پخت برنج طارم به روش آبکشی یکی از روش های ساده و رایج پخت برنج در ایران است. برای پخت برنج به روش آبکش، ابتدا باید برنج را شستشو دادهو در گلاب، عطر و ادویه فرو کنید. سپس باید برای هر پیمانه برنج، حدود چهار پیمانه آب جوش در قابلمه ریختهو به جوش بیاورید. سپسبرنج را به قابلمه اضافه کرده و به مدت 10 تا 15 دقیقه با درب باز نگه دارید تا نیمه پز شود.
سپس باید برنج را آبکش کنید و در قابلمه دوباره خوب ببندید. سپس مقدار کمی روغن و زعفران دم کرده در ته قابلمه میريزيد و باید در قابلمه را خوب ببندید تا برج خوب دم کند. سپسقابلمه را روی حرارت متوسط قرار دادهو به مدت حدودی چند دقیقه صبر میکنم تا برنج خوب پختهشود. در نهایت، پخت برنج طارم به روش آبکش آمادهسرو است.
پخت برنج طارم با تهدیگ
برای پخت برنج طارم با تهدیگ، ابتدا باید برنج را خوب شستشو دهید. سپس باید آب جوش را در قابلمه ریختهو به جوش بیاورید. بعدا برنج را به قابلمه اضافه کرده و به مدت زمان 5 تا 10 دقیقه با درب باز نگه دارید تا نصف پز شود. سپس قابلمه را خالی کرده و ته دیگ را با استفاده از مواد مورد علاقه خود تزئین کنید. بعدا باید قابلمه را روی حرارت کم قرار دادهو به مدت 10 تا 15 دقیقه بگذارید تا تهدیگ سرخ شود. در نهایت، برنج طارم با تهدیگ آمادهسرو است.
پخت به شیوه استانبولی
پخت برنج طارم به شیوه استانبولی یکی از روش های خوشمزه و متفاوت پخت برنج است. در این روش، برنج را با گوشت چرخ کرده، لوبیا سبز، سیب زمینی، رب گوجه فرنگی و ادویههای مخصوص در قابلمه مخلوط کردهو با حرارت ملایم و درب بستهبه مدت زمان کوتاه می پزند. سپس تهدیگ برنج را با استفاده از سیر، پودینگ، گلاب، لپۀ و دارچین تزئین می کنند. سپس قابلمه را روی حرارت کم قرار دادهو به مدت 10 تا 15 دقیقه صبر می کنند تا برنج پختهشود. در نهایت، برنج طارم به شیوه استانبولی آمادهسرو است.
نکات مهم جهت پخت برنج طارم
برای پخت برنج طارم به شکل مناسب، شما باید به چند نکته مهم توجه کنید:
- برنج طارم را قبل از پخت حتما شستشو دهید تا نشاسته های اضافی آن خارج شود. این کار باعث می شود برنج دانه دانه و تفت شدهباشد و نچسبد.
- برنج را قبل از پخت در آب سرد به همراه گلاب، عطر و ادویه های مورد نظر خود فرو کنید. این کار باعث می شود برنج عطر و طعم خوشی پیدا کند و قد بکشد.
- باید به نسبت آب و برنج، حرارت و زمان پخت دقت کنید. به عنوان قاعده کلی، شما باید برای هر پیمانه برنج، دو تا سه پیمانه آب جوش در نظر بگیرید.
- شما می توانید با استفاده از زعفران دم کرده، روغن، کره، ماست، گوشت چرخ کرده، سبزیجات، خشکبار و سایر مواد مورد علاقه خود برنج طارم را تزئین و غنی کنید. این کار باعث می شود برنج شما دارای رنگ، عطر و طعم فوق العاده ای شود.
ویژگی های برنج طارم
برنج طارم یکی از انواع برنج با کیفیت و معروف در ایران است. برخی از ویژگی های برنج طارم عبارتند از:
- شکلی استخوانی دارد و رنگ آن سفید، حدودا مایل به کرمی است.
- بخاطر قد کشیدنزیاد بعد پخت، مناسب مهمانی و مجالس است.
- دارای عطر و طعم فوق العادهای است که حتی تا مدت ها پس از پخت قابل تشخیص است.
- طعمی بسیار دلنشین و عطر آن نیز فوق العاده دارد.
- دارای خواص سلامتی مانند تقویت سیستم گوارش، تثبیت قند خون، تقویت پوست و مو، کاهش استرس و افسردگی و… است.
- کشت شدهبا استفاده از کودهای طبیعی و بدون سموم و مواد نگهدارنده.
سوالات متداول
1- چه نوع برنج طارمی بهتر است؟
بسته به سلیقه و نوع غذایی که قرار است با پخت برنج طارم همراه شود، می توانید از نوع های مختلف برنج طارم استفاده کنید. اما به طور کلی، برنج طارم هاشمی یکی از بهترین و پرطرفدارترین انواع برنج طارم است.
2- چگونه می توان از برنج طارم نگهداری کرد؟
برای نگهداری برنج طارم، شما باید از جای خشک، تاریک و خنک استفاده کنید.
3- چگونه می توان برنج طارم را گرم کرد؟
برای بازگرم کردن برنج طارم، شما می توانید از روش های مختلفی استفاده کنید. یکی از روش های ساده و رایج، استفاده از مایکروویو است.
سخن پایانی
امیدواریم از خواندناین مقاله لذت بردهباشید و با روش های پخت برنج طارم، شما را بیشتر آشنا کردهباشیم. برنج طارم یکی از انواع برنج با کیفیت و معروف در ایران است که دارای عطر، طعم و بافت خاصی است. شما می توانید با استفاده از روش های مختلفی که در این مقاله توضیح دادهشدهاست، برنج طارم را پختهو لذت ببرید. همچنین شما می توانید با استفاده از مواد مختلفی که در این مقاله معرفی شدهاند، برنج طارم را تزئین کنید. برنج طارم علاوه بر خوشمزگی، دارای خواص سلامتی فراوانی نیز است که به آن ها اشاره شد.
بازرگانی لیام عرضه کننده انواع برنج های باکیفیت و درجه یک به بازارهای داخلی و خارجی میباشد. شما عزیزان میتوانید برای خرید این محصولات غذایی یا مشاوره بیشتر با این محصولات از طریق راه ارتباطی زیر با کارشناسان ما تماس بگیرید.
شماره تماس: 09120676581
پست الکترونیکی: mrezamoghadam73 AT gmail.com
آدرس وب سایت: liamtrade.com