آشنایی با مراحل کاشت برنج، آماده کردن زمین، رعایت نکات مهم در هنگام کاشت این محصول و همچنین بهترین مناطق برای کاشت برنج از مهم ترین مواردی هستند که در این بخش به صحبت در مورد آن ها خواهیم پرداخت. کشور ایران در زمینه کاشت برنج و تولید انواع این نوع محصول سرآمد است به گونه ای که علاوه بر فروش آن در داخل بازار ایران، به عنوان یک محصول صادراتی پرتقاضا به کشورهای دیگر نیز ارسال می گردد. توجه به مراحل کاشت برنج، به شما در تولید باکیفیت ترین برنج های مختلف کمک خواهد کرد. برنج های شمال از انواع برنج های پرفروش ایرانی هستند که طعم و عطر فوق العاده ای از خود ساطع می کنند.
مراحل کاشت برنج
مراحل کاشت برنج و توجه به تمامی نکات مهم آن، باعث تولید برنج های باکیفیتی می شوند که در بازار فروش انواع برنج های مختلف، تقاضای فوق العاده ای برای فروش دارند. در ادامه می خواهیم شما را با مراحل کاشت برنج آشنا سازیم. مراحل کاشت این محصول عبارتند از: آماده کردن زمین، تهیه بذر برنج، تهیه جوانه برنج، تهیه نشا برنج، انتقال نشا به زمین اصلی.
دیگران خوانده اند: نحوه کاشت برنج در خانه
آماده کردن زمین
آماده کردن زمین برای کاشت برنج یکی از مهم ترین مراحل تولید برنج است. قبل از اینکه زمین برنج را برای کاشت آن آماده کنید، باید برنج را در یک محیط کوچک رشد دهید. سپس آن را به شالیزار منتقل نمایید. شالیزارهایی که برای کاشت برنج مورد استفاده قرار می گیرند، پر از آب هستند. خاک های لیمونی رسی بهترین نوع خاک برا رشد برنج شناخته می شوند. این نوع خاک از ترکیب دو خاک لیمونی و رسی به دست می آید. مناطق کاشت برنج دارای ورودی آب مستقل و سیستم زهکشی مناسب هستند تا برنج های مناسب را تولید کنند.
تهیه کردن بذر برنج
تهیه کردن بذر برنج و انتخاب بهترین نوع آن، اهمیت زیادی دارند. معمولا شالیکاران برای کاشت برنج، بذری را انتخاب می نمایند که از محصول سال قبل تهیه شده باشد. کشاورزان پس از برداشت برنج، مقداری از بذر آن را خشک می کنند و سپس آن را به صورت شلتوک یا خوشه ای نگهداری می کنند تا سال بعد از آن برای کاشت برنج استفاده کنند. در برخی موارد ممکن است بذر به دلایلی خراب شد، در این صورت شالیکاران بذر مورد نظر خود را از نقاط دیگر کشور تهیه می کنند. بذر برنج باید در جای خشک و مناسب نگهداری شود و از دسترس پرندگان، جوندگان، و حشرات دور بماند.
تهیه کردن جوانه برنج
تهیه کردن جوانه برنج نیاز به نکات مهمی دارد. توجه داشته باشید که برخی از برنج ها برای جوانه زدن نیاز به مدت زمان طولانی دارند. بدین منظور شالیکاران ابتدا محلول آب و نمک را تهیه کرده و سپس شلتوک های برنج را در آن میریزند. بذر های سنگین در ته ظرف و بذر های سبک نیز روی سطح آب می مانند. بذرهای سبک دور ریختهشده و بذرهای سنگین را می شویند تا داخل گونی های مناسب بریزند. سپس گونی ها را چند روز درون آب می گذارند. پس از سه روز، گونی ها را خارج کرده، سپس بذرهای آن را روی زمین می ریزند. سپس با پارچه نمدی پوشاندهو یک هفته مهلت جوانه زنی می دهند.
تهیه نشای برنج
تهیه نشای برنج پس از جوانه دار کردن آن اتفاق می افتد. در این مرحله، داخل خزانه با سه سانتی متر آب پر می شود. بذرهای جوانه زدهشدهبا دست روی سطح خاک ریختهمی شوند. به منظور جلوگیری از هرگونه ایجاد آسیب به برنج، آن را با کلش سوختهمی پوشانند. برای جلوگیری از ورود سرما نیز روی سطح خزانه از نایلون استفاده می شود. در طی روز بخشی از آن باز می شود تا دمای کاشت برنج متعادل شدهو اکسیژن وارد خزانه گردد. برای رشد کامل نشا حدود 25 الی 30 روز زمان نیاز است. زمانی که نشا 15 الی 20 سانتی متر قد بکشد و 4 الی 5 برگ در آن تشکیل شود، میتوان گفت نشا رشد کافی داشته است.
انتقال نشا از خزانه به مزرعه اصلی
پس از رشد بذرهای برنج به اندازه 20 سانتی متر، با دست به آرامی کنده شدهو برای کاشت به زمین اصلی خزانه بردهمی شوند. فراموش نکنید که قبل از جا به کردن نشاها و کندن آن ها، زمین خزانه را آبیاری نمایید تا بدون هیچگونه آسیب به ریشه آن ها، بتوان نشا را از خزانه جدا کرد. پس از آن، نشا به زمین اصلی منتقل می شود. فاصله کاشت نشا به نوع برنج بستگی دارد. محصولاتی که پربازده هستند با فاصله بیشتری از هم کاشتهمی شوند.
رعایت نکات مهم هنگام کاشت برنج
رعایت نکات مهم هنگام کاشت برنج اهمیت زیادی دارند. برای کاشت برنج، خاک باید دارای عمق حداقل 50 سانتی متر، PH حداقل 5.5. و حداکثر 6.5 باشد. برای کاشت این محصول نیاز به خاک مرطوب دارید. برای افزایش تغذیه و تقویت خاک از کودهای آلی و شیمیایی استفاده کنید. رقم مناسب برنج را با توجه به شرایط خاک و آب انتخاب کنید. بهتر است نوع برنج انتخاب شدهدر برابر آفات مقاومت بالایی داشتهباشد. برای آبیاری این محصول می توانید از آبیاری قطره ای، زیرسطحی و بارانی استفاده کنید.
بهترین مناطق ایران جهت کاشت برنج
بهترین مناطق ایران جهت کاشت برنج استان های مازندران و گیلان هستند. این استان ها بهترین شرایط خاک و آب و هوا را برای تولید برنج دارند. از این رو تمامی برنج های شمال از کیفیت بالایی برخوردار هستند. برنج هاشمی، طارم، دم سیاه و فجر از انواع برنج هایی هستند که در این استان ها کشت شدهو دارای کیفیت بالایی می باشند.
سوال متداول
1- در هنگام کاشت محصول برنج باید به چه نکاتی توجه شود؟
نوع خاک، میزان رطوبت خاک، تعداد و دفعات آبیاری محصول، دمای کاشت آن، عدم آفت زدگی محصول، نوع رقم انتخابی برای کاشت، استفاده از کود شیمیایی و آلی مناسب از مهم ترین نکاتی هستند که باید به آن توجه شود.
2- خاک مورد نیاز برای کاشت محصول برنج باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
خاک مورد نیاز برای کاشت این محصول باید دارای عمق حداقل 50 سانتی متر، PH حداقل 5.5 و حداکثر 6.5 باشد.
3- بهترین مناطق برای کاشت برنج کدامند؟
بهترین مناطق کاشت این محصول در کشور ایران، استان های مازندران و گیلان در خطه شمالی هستند که بهترین شرایط را برای تولید این محصول دارند.
سخن پایانی
برنج از محصولات پرفروش تولید شدهدر کشور ایران است که جایگاه خاصی را در میان انواع محصولات کشاورزی به خود اختصاص دادهاست. در کشور ایران، استان های مازندرگان و گیلان در خطه شمالی، از بهترین تولید کنندگان این محصول شناخته می شوند. در هنگام کاشت برنج باید به نکات بسیاری توجه شود. نوع خاک، رقم انتخابی برنج، آماه سازی مناسب زمین کاشت، توجه به زمان آبیاری برنج، عدم آفت زدگی محصول از انواع نکاتی هستند که در هنگام کاشت برنج مورد توجه قرار می گیرند. این محصول را میتوان از پرفروش ترین محصولات کشاورزی ایرانی دانست که توجه بسیاری از خریداران خارجی را نیز به خود اختصاص دادهاست.
بازرگانی لیا عرضه کننده انواع برنج های باکیفیت و درجه یک به بازارهای داخلی و خارجی میباشد. شما عزیزان میتوانید برای خرید این محصولات غذایی یا مشاوره بیشتر با این محصولات از طریق راه ارتباطی زیر با کارشناسان ما تماس بگیرید.
شماره تماس: 09120676581
پست الکترونیکی: mrezamoghadam73 AT gmail.com
آدرس وب سایت: liamtrade.com